Nog één keer....

Donderdag 8 juni 2017

Vandaag werd alles voorbereid om de volgende dag nog één keer een crash site onderzoek te doen door Sylvan en Maarten. De eigenaar van het land zou zeer binnenkort een grote lading aarde gaan storten ter verhoging, hierna zou de site dus onbereikbaar worden.
Helaas is het hiervan nooit gekomen. Het hart van Sylvan stopte ermee waardoor hij is overleden, volkomen onverwacht en veel te jong op 44-jarige leeftijd.
Hierbij onze eerbetoon aan Sylvan Staub: de "oorlogsheld" van Zoetermeer.

In het AD stond een mooi stukje over Sylvan: Rocker met fascinatie voor de Tweede Wereldoorlog

 

Precies één jaar geleden....

Maandag 22 februari 2016

Vandaag is het precies één jaar geleden dat deze website werd gelanceerd en ook dat de B-24 Liberator "Jolly Duck" 71 jaar geleden de crashlanding maakte in de Geerpolder vlakbij Geitenboerderij "Het Geertje". Speciaal voor deze gelegenheid heeft de website usa365.nl hieraan een stuk gewijd, dit goed geschreven stuk kunt u lezen door op de onderstaande foto te klikken.


 

Fietsroute van 04 mei

Maandag 04 mei 2015

Na de uitreiking van de fietsbrochure konden belangstellenden deze route meefietsen met Maarten en Sylvan en ook Wethouder Paalvast en verslaggeefster Simone Langeveld van het Streekblad fietste mee. De Wethouder was onder de indruk van het initiatief en vertelde “Dit is een prachtige route voor inwoners en bezoekers van Zoetermeer. Een echte aanrader en bovendien vertelt het ook nog eens heel goed een stukje oorlogshistorie van Zoetermeer”. Het artikel in het Streekblad kunt u lezen als u hieronder op de foto klikt.


 

Uitreiking Jolly Duck fietsbrochure

Maandag 04 mei 2015

Op maandag 04 mei werd de fietsbrochure officieel uitgereikt in het Stadsmuseum aan de Dorpsstraat. Wethouder Paalvast heeft uit handen van Directeur Promotie Zoetermeer Margreet van Driel het eerste exemplaar ontvangen van deze fietsbrochure en ook voor Cees van Lochem, Maarten Havinga en Sylvan Staub waren er mooie woorden en was er een cadeautje voor hun inzet om deze fietsbrochure te maken zoals hij geworden is. Als u hieronder op de foto klikt, kunt u het artikel online lezen. De fietsbrochure is gratis af te halen bij het Stadsmuseum Zoetermeer, Bibliotheek Zoetermeer en Stadhuis. Ook is hij te downloaden via www.promotiezoetermeer.nl


 

Herdenkingsprogramma van 04 mei

Woensdag 29 april 2015

In samenwerking met de Gemeente Zoetermeer in de persoon van Ellie Meijer en Marco Warmelink en met het HGOS in de persoon van Ton Vermeulen hebben wij ons steentje bijgedragen aan de 04 mei herdenking van 2015. Als u op de onderstaande foto klikt kunt u het artikel lezen wat op 29 april in het AD Haagsche Courant hierover gepubliceerd is.


 

Vijftig jaar na de bevrijding, twintig jaar later……

Dinsdag 28 april 2015

Wij hebben afgelopen week een verhaal ontvangen van een bezoeker van onze website. Het verhaal is een interview wat deze bezoeker 20 jaar geleden heeft gehad met de moeder van Gerrie en Jopie van Bemmelen. Deze destijds 97 jarige Anna van Bemmelen-Overmeer wilde telkens weer over de droevige gebeurtenissen van vijftig jaar terug vertellen. Wij willen Jack Luiten uit Zoeterwoude hartelijk danken voor het opsturen van dit droevige maar indrukwekkende verhaal en plaatsen dit graag op onze website. Hieronder kunt u dit verhaal lezen door op het bidprentje te klikken.


 

Fietsroute van 22 februari

Maandag 09 maart 2015

Op maandag 09 maart is er een stuk verschenen op de website van Zoetermeer Actief! over de fietsroute die in ontwikkeling is in samenwerking met Promotie Zoetermeer en op 4 mei 2015 officieel uitkomt. Wij hebben deze route op 22 februari gereden, omdat het op die dag precies 70 jaar geleden was dat de "Jolly Duck" crashte in de Geerpolder. Deze fietsroute zal in de toekomst voorzien zijn van een folder met meer informatie over de route die John McCormick heeft afgelegd vanaf de crashplek tot aan het jachthuis in Zevenhuizen waar hij op 29 april is gesneuveld in een vuurgevecht met de Duitsers. Klik hieronder op de link naar het artikel op de website van Zoetermeer Actief!


 

Telegraaf TV

Vrijdag 06 maart 2015

En als klap op de vuurpijl ook nog eens dezelfde avond een filmpje op www.telegraaf.nl over de Jolly Duck noodlanding en de fietsroute die wij gaan organiseren samen met Promotie Zoetermeer. Klik hieronder op het artikel van Telegraaf TV en u zult worden doorgestuurd naar het desbetreffende filmpje.




 

De Telegraaf

Vrijdag 06 maart 2015

Vandaag stond er een paginagroot artikel in de Telegraaf. Deze keer wordt de fietsroute besproken die door ons en Promotie Zoetermeer uitgebracht wordt op 04 mei 2015. Hieronder kunt u op het krantenartikel klikken om dit artikel te lezen.


 

SBS6 "Hart Van Nederland" Uitzending

zondag 22 februari 2015

Deze dag is SBS6 langsgekomen met een filmploeg om Maarten en Sylvan te interviewen over het onderzoek wat hen al jaren bezig houdt. Ook wordt Ed van Bemmelen geïnterviewd op de crashplek van de Jolly Duck wat toch wel een indrukwekkend interview geworden is. Daarna eindigt het filmpje bij het graf van John McCormick en Jacob van Rij met mooi gemaakte toen en nu beelden van de begrafenis en het graf. Hieronder kunt u deze reportage bekijken.


 

AD Haagsche Courant

Vrijdag 20 februari 2015

Deze dag stond er in het AD Haagsche Courant een mooi geschreven stuk over het onderzoek wat Maarten en Sylvan al jaren bezig houdt. Verslaggever Martijn Rip heeft er zelfs een hele pagina aan gewijd en als u hieronder op het krantenartikel klikt, kunt u dit artikel lezen.


 

Zoetermeer Dichtbij

Donderdag 12 februari 2015

Hieronder kunt u op  het krantenartikel klikken om het artikel te lezen wat in de Zoetermeer Dichtbij heeft gestaan over de komende release van de website www.jollyduck.com.