Gastenboek

Wij zouden het leuk vinden als u iets schrijft in het gastenboek van deze website.
Dit mag iets persoonlijks zijn of een op of aanmerking, maar ook hoe u deze website vindt.
Hieronder kunt u een bericht plaatsen in het gastenboek door op " Voeg een bericht toe aan het gastenboek" te klikken.
Om het gastenboek te bekijken klikt u op "Geplaatste berichten in het gastenboek".

Post Message
 


Tim : Korte fietsroute

Vandaag met mijn zoon de korte fiets route gereden. Het blijft een interessant onderwerp met heel veel informatie. 


30/05/17
Richard Schoutissen: Stichting Oorlogsslachtoffers

Beste Maarten en Sylvan,

Allereerst mijn complimenten voor jullie werk en de aandacht die jullie aan dit onderwerp geven.

Via een klant van Sylvan werd ik vandaag gewezen op deze informatieve site, mijn complimenten!

Ik ben zeer onder de indruk van jullie onderzoek naar het volledige verhaal van de "Jolly Duck".

Richard Schoutissen

Stichting Oorlogsslachtoffers

 


24/11/16
Wim: Respect

Respect en complimenten voor deze site en natuurlijk al het werk dat jullie verzet hebben om tot deze site te komen.

Ik ben aardig wat te weten gekomen over de geschiedenis van Zoetermeer tijdens en na WO-2

Bedankt

 


15/05/16
Denise Huldy: Jolly Duck

Ik voel mij een bevoorrecht mens dat ik 21 jaar in dit prachtige huis heb mogen wonen en dat het bijna 50 jaar mijn ouderlijk huis is geweest. Een huis met een verhaal en een verleden. Als klein meisje vond ik vooral het verhaal van de kogelinslag in onze voordeur enorm spannend en interessant. Maarten en Sylvan, wat jammer dat mijn vader deze prachtig verzorgde site niet meer kan aanschouwen. Hij was erg trots op zijn huis, en zou ook erg trots op deze website zijn geweest. Mijn complimenten.

Groet Denise Huldy


17/04/16
Maarten Havinga: Antwoord op vraag

Geachte heer van Haasteren,

 

dank voor uw complimenten voor onze site. Er staan inderdaad wat taalfouten in en wij zullen ervoor zorgen dat dit na de vakantie periode aangepast zal gaan worden. Wat betreft de naam van het jachthuis en de bommenwerper, omdat wij niet helemaal zeker weten waarom het jachthuis de jolly duck heet kunt u daar ook niet veel over vinden op onze site, wel kunt u vinden dat de bommenwerper eigenlijk helemaal geen nickname had. Het toestel is pas jaren na de oorlog de jolly duck gaan heten. Officiële rapporten bevestigen ook dat het toestel geen nickname had maar gewoon de 241 (laatste 3 cijfers van het serienummer) in 2008 heb ik een telefoongesprek gevoerd met Carrol Cheek, een piloot die meer dan 20 keer gevlogen heeft in de Jolly Duck, ook hij bevestigde mij dat er geen nose art (beschildering op de neus) of naam verbonden was aan dit toestel. Officieel heeft het toestel dan ook geen nickname, maar omdat er al jaren word gesproken over de jolly duck is dat eigenlijk zo gebleven. Het jachthuis is de jolly duck genoemd, waarschijnlijk heeft dit te maken met de Engelse vliegers en John McCormick die een naam hebben gegeven aan het huis. Helemaal zeker weten we het (nog) niet. Het klinkt allemaal erg apart maar het is dan ook een ingewikkeld verhaal wat moeilijk te beschrijven is. Mocht u vragen hebben dan kunt u ons altijd mailen op info@jollyduck.com.

 

Vriendelijke groet,

 

Maarten Havinga.


20/07/15
Willem van Haasteren: Jolly Duck

Ik heb nog een vraag: hoe kan het dat het Jachthuis uit 1920 precies dezelfde naam Jolly Duck heeft als de bommenwerper van de geallieerden uit 1945?! En dan bovendien dat John McGormick in beide heeft gezeten?! Of hebben wij/jullie da naam Jolly Duck gegeven aan de bommenwerper nadaty bekend was geworden dat John McGormick in het jachthuis zat en uit de bommenwerper kwam? Ik kom er niet achter als ik jullie geweldige site lees.


19/07/15
Willem van Haasteren: Compliment

Mijn complimenten voor uw website. Vanavond kwam ik lang de plek waar de Jolly Duck zijn noodlanding heeft gemaakt en waar de mensen in februari door geallieerde beschieting daarna zijn omgekomen en ik ben meteen thuis achter mijn computer gekropen. Mooi dat dit allemaal verzameld en gepubliceerd is.

Eén opmerking: in verschillende teksten op uw site staat 'verteld' (met een 'd') waar dit  vertelt (met een 't') moet zijn. Verteld is namelijk de verleden tijd en uw stukje is gewoon in de tegenwoordige tijd. Dan is het met een 't' (stam + 't' van het werkwoord 'vertellen').

Dat was het. Nogmaals mijn complimenten. Allemaal interessant om te lezen.


18/07/15
Bram: Jolly Duck

Complimenten voor deze website!

Heb er uren op zitten lezen en kijken.

Moet een hele klus geweest zijn alles bij elkaar te krijgen en dan z'n mooie site te bouwen.

Dank voor dit stuk geschiedenis.


15/03/15
Vincent: Prachtig

Heren,

Wat een enorm mooie site hebben jullie gemaakt en wat een research, echt heel bijzondere zaken hebben jullie naar boven weten te halen, zoals het filmpje van de onboard camera.
Enorm bedankt voor dit initiatief.

 


04/03/15
Bart Mulder: Website Jollyduck

Compimenten voor deze website!

Een prachtig vormgegeven en inhoudelijk bijzonder rijk stuk informatie over een indrukwekkende gebeurtenis in mn achtertuin.

 

 


04/03/15
Maarten Havinga: Dank voor uw complimenten

Beste mensen,

via deze weg  willen wij u alvast hartelijk danken voor uw complimenten. Mede dankzij uw waardering blijven Sylvan en ik uiterst gemotiveerd om ons onderzoek voort te blijven zetten en dat zal dan ook door blijven gaan. Zeer binnenkort vind u weer nieuwe informatie en fotomateriaal van de bodemvondsten die zijn gevonden bij onze laatste veldonderzoeken in Mei 2014. Klik op de "button" laatste nieuws en u kunt al onze vorderingen volgen.

Namens Sylvan en mijzelf wensen wij u veel plezier met het lezen van onze site.

Maarten Havinga.


01/03/15
H. Vink: B 24 Jolly Duck

Heren; 

Mijn complimenten:

Allereerst een goed verzorgde website, maar vooral van belang is m.i.het feit dat het verhaal van de Jolly Duck van diverse kanten belicht wordt.

Hierdoor is een stukje geschiedenis veilig gesteld. Opdat wij niet vergeten!


23/02/15
J van Oosterom: Jolly Duck

Waarde auteurs.

Inderdaad, een zeer goed verzorgde websiite ,prima informatie met prachtig fotomateriaal.een compliment waardig.


23/02/15
Frans van der Leeuw: Jolly Duck

Geweldige site. Compliment voor de opzet en het vele werk. Geeft een goed overzicht over de vele aspecten van de oorlog in Zoetermeer. Buitengewoon interessant.


22/02/15
Jaap van Rij: Website Jolly Duck

Jullie website is reuze  professioneel gemaakt. Chapeau! Dat geeft een heleboel reacties en nog meer aanvullend materiaal.


22/02/15
Ton: Site

Maarten en Sylvan,

Gefeliciteerd met jullie nieuwe website, na de rondleiding vorig jaar zijn we natuurlijk extra benieuwd hoe het is geworden.

Met veel plezier en interesse ga ik een start maken met de site geheel te bekijken.

Mogelijk tot rond de 4e mei.

Groet Ton.


22/02/15
Michael: Mooie en interessante website

Heren, dit is echt een website waar heel veel tijd in is gestoken. Petje af! Bedankt voor het delen van deze informatie.


22/02/15
Powered by Phoca Guestbook