Drie Begrafenissen

Nadat John McCormick en Jacob van Rij waren gesneuveld bij het jachthuis werden deze tijdelijk begraven in Zevenhuizen. Hieronder ziet u een foto van deze begrafenis op de avond van 4 mei 1945 in Zevenhuizen. Vooraan ziet u George Sharp lopen, daarachter lopen Andy Anderson en Bill Bell, alle drie RAF bemanningsleden die ook ondergedoken zaten in het jachthuis Jolly Duck aan de Rotte.


Hieronder vindt u de foto's van de begrafenis van Jan Hoorn en Cornelis van Eerden achter de kerk, dit omdat de huidige grafkelder voor de kerk nog niet gereed was. Beide gesneuvelden werden enkele dagen na de bevrijding begraven.

Hieronder vindt u een tweetal briefjes die rondgebracht werden onder de bevolking van Zoetermeer zodat deze op de hoogte waren van de afgelopen en komende gebeurtenissen.

      

En hieronder vindt u de foto's van de officiële begrafenis van alle 4 de gesneuvelden op 31 oktober 1945 waarbij geen koetsen, maar auto's werden gebruikt om de gesneuvelden naar hun laatste rustplaats te brengen.